Все повече по-състоятелни купувачи ремонтират стълбища в стари кооперации в центъра на София, където те са си купили апартамент, каза за „Монитор” Никола Стоянов от специализирана агенция за луксозни имоти.

Според него новото поколение купувачи, които са активната група в настоящия момент, определено имат отношение не само към вътрешната площ на обитаване на своето жилище, но и към общите части, фасадата, заобикалящата среда и града, в който живеят. Има голяма промяна в мисленето и действията на участниците в пазара, която наблюдаваме в последните години и което е една доста позитивна тенденция.

„В централната част на София съществува проблем с вида на общите части, но това не намалява интересите на купувачите към локацията, тъй като предлагането остава ограничено. Сделките в тези райони вече традиционно се случват след заявена готовност от страна на потенциалния нов собственик за ремонти за своя сметка и без да се търси участие на другите живеещи в сградата. Разбира се, математиката е важна част от всяка сделка и към тази стъпка се стига след договаряне на адекватна цена”, пояснява брокерът.

Относно липсата на асансьори в стари сгради в София Стоянов припомня, че и в много други добре развити европейски столици има такава липса. По думите му в столицата ни в някои от кооперациите има възможност да се поставят допълнително външни или вътрешни подемници.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Гласуваме за разходите на входа по мейла

За определяне на общите разходи на входа и за други решения на общото събрание на етажната собственост ще можем да гласуваме и по мейла. Това обяви Гергана Благиева, директор „Жилищна политика“ на министерството на регионалното развитие и благоустройството по време на шестото поредно издание на Национална конференция Inspire to higher по случай „Празника на брокерите и агентите за недвижими имоти 2019“.

Догодина цените на имотите остават същите

Догодина цените на имотите ще останат на сегашното ниво и една от причините ще е очакваното покачване на лихвите по кредитите. Около това мнение се обединиха експерти, които взеха участие в годишната конференция на Националното сдружение недвижими имоти (НСНИ).

„INSPIRE TO HIGHER“ започва днес в София

Днес в София започва шестото поредно издание на конференцията „INSPIRE TO HIGHER“, съобщават от Националното сдружение „Недвижими имоти” (НСНИ), които са организатор на събитието. „Монитор” е медиен партньор на проявата.