Палта от кожа на защитени видове предадени на Екомузея в Русе

Палта от кожа на защитени видове предадени на Екомузея в Русе

Две палта от кожа на защитени видове са предадени на Екомузея с аквариум в Русе със заповед на министъра на околната среда и водите Нено Димов. Това съобщиха от музея.

Палтата ще бъдат изложени в специален кът, който ще акцентира върху последиците от незаконната търговия с диви животни, водеща до тяхното изчезване.

Едното е от кожа на бенгалска котка (Prionailurus bengalensis), а другото - от видра (Lutra lutra). Предстои на екомузея да бъде предадено и трето палто, което също ще е от кожа на бенгалска котка. Трите връхни дрехи са обект на незаконна търговия и са конфискувани по реда на Закона за биологичното разнообразие и Конвенцията за международна търговия със застрашени видове от дивата фауна и флора – CITES.

От музея обясняват, че бенгалската котка е включена в Международния червен списък – IUCN и е застрашена от изчезване.Видрата е вид, който е включен в IUCN и в Червената книга на България (2015 г.).

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.