Фабриката за фалшиви новини спази мотото си - „Нов ден – нов фейк за Пеевски“ и отново се задейства с поредното активно мероприятие срещу депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски.

Изпаднали в творческа безизходица медиите на олигархията за пореден път се захванаха да претоплят старите си фейкове за Пеевски, само и само машината им за манипулации да работи непрестанно. Така на сайта на радио „Свободна Европа“ лъсна материал, озаглавен „Невидимият" кредит от КТБ за медиите на Пеевски: "Вземете ми го пратете това...". В него марионетките от Фабриката се опитват да прокарат внушенията, че делото за фалита на КТБ е тръгнало, но никой не казвал и дума за това как Пеевски купил медиите си с кредит от трезора. Медията се позовава на постановление на СГП от 2009 г., което не друг, а платеният сайт „Биволъ“ поискал по Закона за достъп до обществена информация през 2014 г. Във въпросното постановление Софийска градска прокуратура (СГП) отказва в началото на 2009 г. да образува разследване за произхода на средствата, с които „Нова българска медийна група холдинг“, тъй като няма данни за престъпление. Марионетките на задкулисието обаче, използват случая като намесват тази сделка с делото за КТБ и отново пришиват някакви несъществуващи връзки на Пеевски с трезора. Това е фейк по класическия модел на Фабриката за фалшиви новини. Твърденията им звучат крайно несериозно на фона на това, че медиите от нашата група нееднократно са посочвали, че Пеевски никога не е бил в управителните или надзорните органи на банката, той не е водил и дела за активи от трезора, а семейството му е имало кредити към банката, които обаче са погасени ефективно. Ето защо всякакви твърдения на Фабриката за връзка на Пеевски с КТБ са абсолютно неоснователни. Безумни са и всички опити на медиите на олигархията да правят паралел между грабежа на века, извършен от банкера-беглец Цветан Василев и това, че „Нова българска медийна група холдинг” е взела кредит, за да извърши търговска сделка, а после кредитът е бил погасен. Традиционно материалът веднага бе препечатан и от сайта „Медиапул“, собственост на поръчковия глас на Костов Стояна Георгиева. Всъщност причината за всички тези активни мероприятия срещу нашия издател са приетите промени в закона за банковата несъстоятелност внесени от Пеевски и колегите му от ДПС Хамид Хамид и Йордан Цонев, с които се дава инструмент в ръцете на синдиците на КТБ да върнат заграбените от забегналия в Белград ексбанкер Цветан Василев активи и да попълнят масата по несъстоятелността на трезора. Друга причина за непрестанния вой на медиите на олигархията е, че с напредването на делото за източването на КТБ, финансовите инжекции от Белград ще секнат и Фабриката за фалшиви новини ще остане без основния си спонсор.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

“Капитал” даде сигнал за нова атака фейкове срещу Делян Пеевски

Новината за второто място на депутата Делян Пеевски в листата на ДПС за евровота подейства като аларма за медиите на задкулисието, които очевидно се бяха подготвили да действат по сценарий и само чакаха сигнала за атака.

10 души чернят свободата на словото в България (ОБЗОР)

Едва между 5 до 10 човека у нас реално попълват анкетите, върху които се прави т.нар индекс за свобода на словото, представян ежегодно от „Репортери без граници“. Това скандално признание са направили от самата организация, която от години се ползва с доста спорна репутация точно заради неясните критерии, по които оценява свободата на журналистиката по света.

Конвейер на капитални лъжи срещу Пеевски

*Пресцентърът на банкера беглец пуска пасквилни оди за задкулисието

*Лъжат за „Дунарит“ в опит да опазят интересите на Цветан Василев и аватара му Емилиян Гебрев