0

Б ългарките не сме сред жените, които тропат недоволно с краче при всяко неравенство между половете. Въпреки това ни изглежда несправедливо, че мъжете са потупвани по рамото с репликите „Евалата, брат“, когато забият по-младо гадже, докато нас и малки, и големи ни гледат критично, когато превъзхождаме възрастово половинките си. Ето защо днес ще се посветим на темата за връзките между жените и по-младите от тях левенти.

Българките не сме сред жените, които тропат недоволно с краче при всяко неравенство между половете. Въпреки това ни изглежда несправедливо, че мъжете са потупвани по рамото с репликите „Евалата, брат“, когато забият по-младо гадже, докато нас и малки, и големи ни гледат критично, когато превъзхождаме възрастово половинките си. Ето защо днес ще се посветим на темата за връзките между жените и по-младите от тях левенти.

Много години и примери във и извън медийното пространство трябваше да се изтърколят преди да падне табуто, надвиснало върху откритото говорене за „агнешките“ похождения на жената. Които – държим да отбележим, са нещо напълно нормално.

Тя е перфектната домакиня. Сипва ракия на съпруга си, когато се прибере от работа. Разполага я до нарязаната салата и поставя излишния стол така, че нейното Мило да може да си качи подутите долни крайници нависоко и да си отпочине от дългия работен ден. До скоро като че ли обществото предпочиташе жените да сключват брак на ранна възраст, когато преценката относно дали това е правилният партньор не е особено добра. Някои успяват да уцелят джакпота, други обаче се превръщат в домашни прислужници, крави за разплод или дори боксови круши. А когато най-накрая съберат смелост да напуснат въпросното Мило, се озовават в истинска джунгла на срещите, където – като по-зрели жени - автоматично са загубили пъргавината и остротата на зъбите си.

Ако имат уникален късмет, техният принц на бял кон ще е на тяхната възраст, порядъчен, забавен и всички останали критерии, с които оценяваме Перфектния мъж. Повечето мъже на 35-40-годишна възраст обаче ловуват в пълния смисъл на думата в тази джунгла. Не търсят дългосрочна връзка с потенциал за Менделсон, а - заместител на уморената си съпруга в леглото. И нека бъдем честни – най-често и те прибягват до връзка с по-младата и атлетична девойка.

Независимо дали излизаме от брак, или не – връзката с по-млад левент несъмнено крие и своите позитиви. Очевидният – младежът със сигурност ще разпали отново любопитството на по-зрялата си половинка към креватните упражнения. Току-виж показал и някой друг „трик“, неизвестен досега на жената. Сексът, както и фактът, че по-зелените левенти вероятно изглеждат по-красиви от възрастните си събратя, обаче далеч не са единствената причина.

Много жени вярват, че получават шанс да изживеят младините си отново, когато започнат връзка с по-млад мъж. Това, разбира се, се дължи на факта, че двамата започват да споделят хобитата си, като дамата получава шанса да се научи и на съвсем нови неща – като овладяването на джойстика за някоя компютърна игра или карането на скейтборд. Ако е вярно клишето, че „човек е на толкова години, на колкото се чувства“, то една такава жена със сигурност се подмладява. Психолози, цитирани от Paired Life предупреждават обаче, че съществува опасност дамата да надскочи желанието си просто да се чувства добре и да продължи да подхранва егото си, че все още е „секси“ и може да забие някой младеж.

Друга основна причина за поглеждането към „агнешкия каталог“ е искането за упражняване на по-голям контрол. Смята се, че по-възрастните дами могат да служат като гид на младия си любовник не само в леглото, но и в чисто житейски аспект. Твърде често подобни представителки на нежния пол държат именно те да отговарят за семейния бюджет, отбелязват още от Paired Life.

Най-важното, което пък мъжете открояват за по-възрастните си половинки след проучване, проведено от Фелиша Брингс и Сюзан Уинтър за труда им Older Women, Younger Men: New Options for Love and Romance („По-възрастни жени, по-млади мъже: Нови възможности за любов и романс“), е фактът, че любимите им са наясно със себе си. Знаят какво искат и знаят как да го постигнат.

Понякога агнешкото намирисва...

Млад левент, който има тяло на древногръцки бог, обича ви лудо като тийнейджър (а може би е такъв) и има сили за креватни подвизи по два-три пъти на ден, е сбъдната мечта. Не забравяйте обаче, че колкото и да е вкусно агнешкото – то понякога намирисва. Връзката с млад мъж крие много въпросителни.

Ами ако се влюбите? Истината е, че жените се привързват много по-лесно от противоположния пол, докато мъжете избягват сериозните връзки колкото се може по-дълго. Ако сте на около 40 години, а избраникът ви на 20 – едва ли ще изпълни мечтата ви да създаде семейство. В случай, че вече имате провален брак зад гърба си, от който имате дете, едва ли младокът ще иска да се грижи за отрочето ви.

Какво ще стане, когато възрастта ви проличи? Да, тренирате, ходите на фризьор и маникюр, но рано или късно бръчките ще се появят. Тогава вероятността младата ви изгора да започне да заглежда жадно връстници никак не е малка.

Най-страшният въпрос е какво ще си помислят хората. „Който е безгрешен, нека пръв хвърли камъка“, „Любовта е сляпа“, „Не плащам данък обществено мнение“... Каквито и баналности да си повтаряте, рано или късно някой искрено ще ви попита дали не сте майка на половинката си и това ще заболи повече от шамар в лицето. Най-вероятно и самият ви партньор ще се отнася с вас като с майка. Ще иска да му готвите, перете, ще оставя мръсни чорапи навсякъде и ще очаква да го събуждате за работа. Кому е нужно това?

Истината е, че вие също може да се отегчите от младежа. Ако приемем, че мъжете наистина съзряват по-късно, то ще заживеете с дете. Първоначално ще ви е интересно всяка вечер да обикаляте баровете, събота и неделя да уплътнявате времето с видеоигри и безсмислени филми за супергерой, но докога?

Мнозина предпочитат агнешкото само по празници. Може и вие да преминете на такава диета – отдайте се на краткотрайна връзка с младок за да разнообразите сивото ежедневие, но ако искате сериозно обвързване, насочете радара си към вече улегнали мъже.

Ето списък с известни двойки, за които ЕГН-то в полза за жената не е било от значение (поне за кратко):

  • Мадона и Тимор Стивънс – 29 години разлика
  • Президентът на Франция Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит Троньо – 24 години разлика
  • Десислава и Благой Найденов, известен още като Малката Кобра – 17 години разлика
  • Дженифър Лопес и Каспър Смарт – 17 години разлика
  • Сандра Бълок и Райън Гослинг – 16 години разлика
  • Деми Мур и Аштън Къчър – 15 години разлика
  • Мария Илиева и бащата на детето й Георги Михайлов – 12 години разлика
  • Ник Джонас и Приянка Чопра – 10 години разлика
  • Шакира и Жерар Пике – 10 години разлика
  • Марая Кери и Ник Кенън – 10 години разлика
  • Черил Коул и Лиъм Пейн – 10 години разлика