Плажът в Пещера вече работи, след като през октомври миналата година беше одобрен концесионерът на общинския плувен комплекс. До процедурата се стигна, след като предишният концесионер се отказа, което остави плажа затворен за няколко години.

Ремонтирани са двата басейна, площите около тях, сградният фонд, предстои да бъде отворен детски център. Всичко това е в изпълнение на концесионните условия, според които за период от 3 години концесионерът трябва да инвестира в обекта 250 000 лв., да разкрие 9 работни места. Да функционират плувен басейн за възрастни, детски плувен басейн, плаж, детски център и обществено хранене. Много преди да е изтекъл този срок в обновяването на мястото са вложени над 300 000 лв., споделя концесионерът Стоян Аргиров.

“Все още имаме много работа, догодина мястото ще е още по-различно, по-хубаво. Щастлив съм, че имам възможност да инвестирам в родния си град и да направя нещо хубаво за моите съграждани. Това, че комплексът стоеше затворен, а пещерци трябваше да ходят на плаж в други населени места не беше добре за всички ни“, сподели концесионерът. Той заедно с кмета на община Пещера Николай Зайчев прерязаха лентата на обновения комплекс

.„Доволен съм, че имахме възможност да изведем процедурата по концесията до край, защото градът ни има нужда от работещ плаж. Мястото изглежда променено, много подобрено, ще има още инвестиции и увеличаване на услугите. Разбира се всичко това е свързано и с разкриването на нови работни места“, каза при откриването градоначалникът.Освен определения размер на инвестицията,  цената на концесията, с гратисен период от 5 години, е 186 000 лева без ДДС, тя се заплаща чрез годишни вноски, всяка под формата на годишно концесионно възнаграждение, платимо по сметка на община Пещера. Срокът на концесията е 35 години.

По темата: плаж
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Рекултивират старото сметище в Пазарджик

Стартира проект за закриване и рекултивация на съществуващо старо депо за отпадъци на община Пазарджик в землището на с. Алеко Константиново.  Площта за оформяне на рекултивационната повърхност на старото депо е 95 336 кв. метра, като депото е в експлоатация от 1962г.  до ноември 2017г.

Прокуратурата във Велинград разследва инцидента с падналото във врялата вода дете

Районна прокуратура-Велинград възложи предварителна проверка по постъпила жалба за инцидента с 12-годишно момиче, информираха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. Преписката е образувана на 9 декември 2019 г.

Дете пропадна в изкоп на водопровод с вряла вода във Велинград

Дете е с тежки изгаряния, след като падна в изкоп във Велинград. На мястото на инцидента е преминавала тръба, по която тече вода с температура 90 градуса. За случилото се сигнализираха родителите на детето, което беше прието в "Пирогов".