Отстраниха от длъжност изпълнителния директор на ВиК - Добрич

Отстраниха от длъжност изпълнителния директор на ВиК - Добрич

Районният съд в Добрич уважи внесеното от прокуратурата искане за отстраняване от длъжност на изпълнителния директор на ВиК - Добрич Тодор Гикински. Мярката се налага до отпадане на необходимостта от нея.

Отстраняването бе поискано във връзка с водено досъдебно производство, по което Тодор Гикински е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 10 февруари т.г., в село Батово, област Добрич, в нарушение на Закона за водите, чрез посредственото извършителство на други лица, е изградил съоръжение за използване на повърхностни води. Според обвинението в района на помпена станция Батово - 2 бил изграден земнонасипен бараж /бент/ за водохващане на водата от притока на река Батовска и отвеждането й по изградения гравитачен водопровод до черпателния водоем на помпената станция.

Съдът наложи мярката за процесуална принуда - „отстраняване на обвиняемия от длъжност“, след като прецени, че са налице всички предвидени в закона предпоставки за това. Изпълнителният директор на ВиК е привлечен в качеството на обвиняем за умишлено престъпление от общ характер, извършено във връзка с работата му, и има достатъчно основания да се счита, че служебното му положение ще създаде пречки за обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.

Воден от тези съображения, Районният съд намери искането на прокуратурата за основателно и отстрани Тодор Гикински от заеманата длъжност „изпълнителен директор“ на ВиК - Добрич, до отпадане на необходимостта от взетата мярка.

           

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.