Отпуснаха над 36 млн. за безплатни помагала на деца и ученици до 7-ми клас

Отпуснаха над 36 млн. за безплатни помагала на деца и ученици до 7-ми клас

36 262 054 млн. лв. ще бъдат отпуснати за закупуване на познавателни книжки, учебници, достъп до електронно четими учебници, учебни комплекти и учебни помагала за децата и за учениците от 1-ви до 7-ми клас в общинските детски градини и училища за 2020-а. Допълнителните трансфери ще бъдат направени по бюджетите на общините.

Разпределението на средствата е изготвено от образователното министерство. То е съобразено и с броя на децата и учениците към февруари 2020-а, на база получената информация от Националната електронна информационна система за предучилищното и училищното образование.

Размерът на сумата за всяка община е определен въз основа на определените нормативи на средствата за закупуването на познавателни книжки, учебници, достъп до електронно четими учебници, учебни комплекти и учебни помагала, както и със срока на ползването им.

Средствата са предвидени по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2020 година.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.