Отпуснаха 600 хил. лв. за свлачище край стар манастир

Отпуснаха 600 хил. лв. за свлачище край стар манастир

600 хил. лв. отпусна правителството за укрепване на свлачището в района на средновековния манастир „Великата лавра“, намиращ се в подножието на крепостта Царевец.

Ще бъде възстановен и засегнатият участък от улица „Св. Климент Охридски“ във Велико Търново, която е част от пътя между старопрестолния град, Арбанаси и Горна Оряховица.  Проектът на Община Велико Търново предвижда изпълнение на пилотна система с 12 фрагмента, всеки от които е с 12 пилоти.

Общият брой на укрепителните съоръжения ще бъде над 140. Кабинетът одобри и няколко инфраструктурни проекта на общината, касаещи четвъртокласната пътна мрежа. Отпуснати са средства са ремонти на следните отсечки: на пътя към с. Леденик – от разклона на изхода на Велико Търново в посока София, покрай депото за строителни отпадъци до центъра на селото; на участъка от края на Западна индустриална зона до новия мост над р. Янтра, част от шосето между старопрестолния град и с. Шемшево; на компрометираните части от пътя след с. Ресен към селата Паскалевец и Дъскот.

С ремонтните дейности ще съществено ще бъде подобрено експлоатационното състояние на гореописаните пътища. Одобрен е и проектът за възстановяване на църквата „Св. Архангел Михаил“ в кв. „Чолаковци“.  Общото финансиране на всички одобрени проекти на Община Велико Търново е 2,1 млн. лв. В това число влизат и трансфери за осигуряване на пълния обем от средства, необходими за основните ремонти на старинния каменен мост в Дебелец и на мостовото съоръжение по участъка от четвъртокласния път между Велико Търново и жп гарата в съседното градче

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.