Отпускат 13,5 бона за телевизори, компютри и камери в съдилищата

Отпускат 13,5 бона за телевизори, компютри и камери в съдилищата

Разходите са поради наложените мерки за COVID-19

Пленумът на Висшият съдебен съвет да се отпуснат още 13 447 лева за закупуване на допълнителна техника в някои съдилища у нас. Разходите от бюджета се оптимизират във връзка с пандемичната обстановка и наложените мерки за COVID-19.

1898 лева се от бюджета се отпускат за закупуването на два броя телевизори за нуждите на Специализирания наказателен съд. Мониторите ще бъдат монтирани в две съдебни зали, където да се провеждат дистанционни съдебни заседания. Подобни устройства вече има монтирани в някои от залите, където могат да влизат слушатели и да проследяват публично съдебните процеси без да се пречи на страните по тях и да се създават предпоставки за разпространение на зарази, включително и с новия коронавирус COVID-19.

Още 2396 лева ще се отпуснат от бюджета по искане на и.ф. административен ръководител на Районен съд в Карнобат за осигуряване на средства за закупуване на 2 броя компютърни конфигурации. Пленумът на ВСС реши и да удовлетвори искането на административния ръководител на Районен съд в Луковит за осигуряване на средства за закупуване на 1 брой компютърна конфигурация, 1 брой уеб камера и 1 брой микрофон за компютър. Отпуснатата сума е 1154 лева. За Добричкия окържен съд бе прието да се предостави сумата от 7999 лева, които ще се разходват за закупуването на сървър и лицензирана операционна система „Уиндоус”.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.