Отпускаме 53 427 лева за реализиране на проекти в Молдова и Грузия

Отпускаме 53 427 лева за реализиране на проекти в Молдова и Грузия

Отпускаме 53 427 лева за реализиране на проекти в Молдова и Грузия. Кабинетът одобри вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по бюджета на  външно министерство за 2020 година.

Така със средствата в размер на 53 427 лева ще бъдат изпълнени два проекта на Дипломатическия институт към външно министерство по линия на сътрудничеството за развитие.

Първият е за изграждане на институционален капацитет между Дипломатически институт и европейската интеграция на Република Молдова (МВнРЕИ). Той има за цел формирането на административен, управленски, експертен, технически и аналитичен капацитет, съорганизиране на публични прояви, обучения на обучители на първата  дипломатическа школа в историята на Молдова. 

Другият проект  за специализирани семинари по енергийна сигурност и управление на риска за дипломати, експерти и студенти от Грузия. Той пък има за цел да повиши експертния капацитет на дипломатическите и държавни служители, както и на представителите от академичния сектор с цел ефективното прилагане на политиките на ЕС в сферата на енергетиката, разкриване на възможности за инвестиции, в т.ч. и в сферата на чистата енергия, както и повишаване на регионалното сътрудничество.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.