Отпадат още шест удостоверения на хартия

Отпадат още шест удостоверения на хартия

Чиновниците няма да ни искат свидетелство за брак, проверяват по служебен път

Общо шест от най-масово издаваните хартиени удостоверения вече не се изискват от гражданите и бизнеса, а данните за тях ще се проверяват служебно от чиновниците. 

Така занапред ще се преустанови изискването на хартия на удостоверение за семейно положение, издавано от общинските администрации, както и такова за сключен граждански брак за лица, родени след януари 1984 година. Сред другите удостоверения, които няма да се искат на хартия са тези за задължения за публични държавни вземания, издавано от Агенция „Митници“, за вписванията или заличаванията по партида в имотния регистър, както и образец за доход от пенсия или добавка, които се издава от НОИ.

Мерките са част от приоритетите на властта за облекчаване на бизнеса и гражданите. След оплаквания, че чиновниците в страната продължават да изискват отпаднали удостоверения и свидетелства, по идея на вицепремиера Томислав Дончев бе създаден специален мейл, където гражданите да дава сигнали за неправомерно изисквани от тях документи.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.