Отново започват да се провеждат обучения и курсове

Отново започват да се провеждат обучения и курсове

Съгласно заповедта на здравния министър от днес се допуска провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица при спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м, носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, редовно проветряване на всеки час и дезинфекция.Това съобщиха от Агенцията по заетостта.

Всички обучаващи институции, които временно са преустановили вече започнали курсове или не са стартирали обучения поради въведените противоепидемични мерки, могат да подновят провеждането им, казват още от АЗ.

Експертите уточняват, че съгласно  условията на проект „Ваучери за заети лица”, всички дейности по проекта следва да бъдат финализирани до 31.12.2021 г., а обученията да са приключили не по-късно от 30.09.2021 г.

Агенцията по заетостта препоръчва стриктно спазване на препоръките на Министерството на здравеопазването и Националния оперативен щаб за недопускане и ограничаване разпространението на вируса COVID-19.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.