0

Л ицензът на туристическата агенция "Беса Транс" бе отнет, съобщи министърът на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши, съобщават македонските медии.

Лицензът на туристическата агенция "Беса Транс" бе отнет, съобщи министърът на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши, съобщават македонските медии.

Директорът на държавния инспекторат на транспорта Руфат Хусеини заяви за ТВ 24, че инспекцията не е успяла да извърши извънредна проверка в агенцията, която превозваше пътниците в автобуса, катастрофирал на АМ "Струма" и в който загинаха 45 души. Собственикът не бил намерен, а помещенията били затворени.
ТВ 24 поиска отговор и от прокуратурата на въпроса докъде е стигнало разследването на катастрофата. Отговорът е, че случаят е в прокуратурата, където се извършват действия за установяване на фактите и евентуалната наказателна отговорност, разследват се всички важни обстоятелства. От прокуратурата не споделиха повече информации с цел да не се навреди на процедурата в тази фаза.