Отмениха концесията за добив на неметални полезни изкопаеми от находище

Отмениха концесията за добив на неметални полезни изкопаеми от находище "Христово"

Концесионният договор за добив на неметални полезни изкопаеми - индустриални минерали  от находище „Христово” ще бъде прекратен едностранно поради неизпълнение на основни договорни задължения от концесионера. Това реши Министерският съвет на днешното си заседание, съобщиха от правителствената пресслужба. 

Концесионерът не е заплатил дължимите концесионно възнаграждение, неустойки за неизпълнение на непарични договорни задължения, лихви за неизпълнение на задължението за плащане на концесионно възнаграждение. Освен това, той не е предоставял ежегодни банкови гаранции, които да гарантират изпълнението на задълженията му по договора и не е сключил договор за банкова сметка за обезпечаване изпълнението на задълженията, свързани с ликвидация и/или рекултивация на находището.

Находище „Христово” се намира на територията на община Ветово, област Русе. Концесионният договор за него е сключен на 21 декември 2004 г. с ЕТ „Стамболийски 1995 г. - Христо Иванов”. През 2011 г. правата и задълженията по концесията са прехвърлени изцяло на „Вива Венчърс” ООД, гр.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.