Прокурор Петър Белчев постанови отмяна на паричните гаранции за кмета на община Септември Марин Рачев и отговорника за инвеститорския контрол в администрацията Станой Милов. 

Двете бяха наложени на 2-ри февруари 2018 г. след акция на спецпрокуратурата в община Септември.Тогава държавното обвинение определи парична гаранция в размер на 250 000 лв., която в последствие беше намалена от Специализирания съд на 130 000 лв. за Рачев и 10 000 лв. за Милов. 

Три дни по-късно на кмета и служителя му беше забранено да напускат пределите на страната. И така до 07 август 2019 г., когато от спецпрокуратурата с постановление направиха пълна отмяна на гаранциите и ограничението за напускане на страната на Марин Рачев и Станой Милов.

Средствата от гаранцията на Марин Рачев ще бъдат преведени в сметката на НАП, за да бъдат погасени негови публични задължения. 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Евростат: България е първа в ЕС по брой на загинали при катастрофи

България е на първо място в ЕС по брой загинали при катастрофи с леки автомобили на 1 милион жители, според анализ на Евростат за тенденцията със злополуките на пътя с фатален край през 2017 г. Характеристиката на фаталните инциденти при отделните категории превозни средства показва, че България се нарежда с най-висок дял смъртност в категорията на леките автомобили с 64 смъртни случая на милион жители.

Обучение и работа за хората с много увреждания

Хората с множество увреждания ще получат шанс за обучение и работа в центрове за защитена заетост. Идеята е те да се обучават и едновременно с това да извършват трудова дейност, обясниха пред „Монитор“ от Агенцията за хора с увреждания.

Първолакът по-евтин до 1 септември (ТЕМАТА)

Поне 200 лв. ще похарчат родителите на първолаците, като цените до 1 септември са по-ниски и така родителите може да спестят някои лев, показа проверка на „Монитор“.