Отложиха обсъждането на наредбата, която поставя нови изисквания за фискалните устройства на малките и големите предприятия. Причината е липсата на депутатите от БСП, които пожелаха промените да бъдат обсъждани на редовно заседание на икономическата комисия на Народното събрание.

Въпросът за касовите апарати бе пръв в дневния ред на комисията. По предложение на червените трябваше да бъде изслушан представител на Националната агенция по приходите (НАП). Поради отсъствието на представители на партията обаче заместник-председателят на комисията Даниела Савеклиева предложи точката да отпадне от плана за деня. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: СРОКЪТ ЗА КАСОВИТЕ АПАРАТИ СЕ УДЪЛЖАВА ДО 30 СЕПТЕМВРИ

Темата за Наредба Н-18 предизвика огромен обществен отзвук. От самото й обявяване през лятото на миналата година до момента търговците взеха няколко мерки, сред които изяви пред медии, заплахи за протести, а най-скорошната бе и изпращането на искове до компетентни институции.

Наредбата налага нови правила на бизнеса и цели да изсветли сивия сектор. Според търговците обаче предизвикателствата пред белия бизнес не опират само до кратките срокове.

ВИЖ ОЩЕ: ТЪРГОВЦИ ПЛАШАТ С ПРОТЕСТ СРЕЩУ СМЯНАТА НА КАСОВИТЕ АПАРАТИ

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Близо 40% ръст на кибератаките за една година (ОБНОВЕНА)

Кибератаките у нас са нараснали с между 35-40% само за една година. Повишението е спрямо периода януари-август през 2018 г. като за пръв път е отчетен такъв ръст. Това показват данни на СЕРТ, изведени от председателя на организацията Васил Грънчаров. Средно на година се получават близо 2000 сигнала за кибератаки, като между 1500-600 са инциденти.

БНБ прогнозира ръст на БВП от 3,7 на сто през тази година

През 2019 година растежът на външното търсене на български стоки и услуги ще се забави, пише във втория брой на Икономически преглед на БНБ, публикуван днес от Централната банка. Данните за икономиката на страната в него са към 24 юни тази година.

Инвеститори пренасочват парите си в земеделски земи

"Агрион" продава обработваеми парцели в цялата страна с възможност за разсрочено плащане

В търсене на нискорискови финансови инструменти и висока доходност, все повече инвеститори насочват вниманието си към купуване на земеделска земя, твърдят инвестиционни посредници.