0

С ъдия уважи искането на Меган Маркъл, херцогиня на Съсекс и отложи с девет месеца делото й срещу британски вестник, съобщи Ройтерс.

Съдия уважи искането на Меган Маркъл, херцогиня на Съсекс и отложи с девет месеца делото й срещу британски вестник, съобщи Ройтерс.

На съдебно заседание в Лондон съдия Марк Уорби разреши делото, което бе насрочено за 11 януари 2021 г., да бъде отложено за есента на 2021 г. Точната дата ще бъде съобщена по-късно. Заседанието бе при закрити врата и съдия Уорби прецени, че мотивите за отлагането трябва да останат конфиденциални.

Съпругата на британския принц Хари съди издателя "Асошиейтед нюзпейпърс" за пет статии от февруари 2019 г. във вестник "Мейл он сънди" и сайта МейлОнлайн, публикували откъси от нейно писмо, което тя изпратила до баща си Томас Маркъл след сватбата й с принц Хари през 2018 г. Защитата на Меган твърди, че публикуването на писмото е злоупотреба с частна информация и нарушава авторските й права.

Миналия месец вестникът поиска разрешение от съда да използва в защитата си факта, че херцозите на Съсекс са сътрудничили на автора на биографията им "Да намериш свободата", публикувана през август.

Американската актриса Меган Маркъл и Хари, внук на британската кралица Елизабет Втора, се ожениха в замъка Уиндзор през май 2018 г. На следващата година се роди синът им Арчи. В началото на тази година херцозите на Съсекс се оттеглиха от ангажиментите си като високопоставени членове на британското кралско семейство и се преместиха в Северна Америка, изтъквайки непоносимата намеса в личния им живот и расисткото отношение на британски медии. Хари, Меган и Арчи живеят в Лос Анджелис. Неотдавна семейството е купило къща в Санта Барбара, Калифорния.