Стана ясно кога ще са ученическите олимпиади (ВИЖТЕ ДАТИТЕ)

Стана ясно кога ще са ученическите олимпиади (ВИЖТЕ ДАТИТЕ)

Ученическите олимпиади и състезания, които бяха планирани за март и април, но бяха отложени поради въведените противоепидемични мерки в страната, ще се проведат през май и юни. Това утвърди образователният министър Красимир Вълчев.

Отложените кръгове започват седмицата след Великден. Състезанията по информатика ще са на 7 (петък) и 8 май (събота). През уикенда ще се проведат и още няколко кръга, които бяха запланувани за по-ранен етап. В съботата след Великден са националният кръг по информационни технологии и по гражданско образование и тестовите задачи на олимпиадата по химия и опазване на околната среда за учениците от гимназиален етап. Пролетните математически състезания за 4 клас ще бъдат на 8 май, а за учениците от 7 до 12 клас на 9 май. Националният кръг на олимпиадата по немски също ще се проведе неделята след Великден. Теоретичният кръг по физика ще бъде на 9 май, а експерименталният следващия месец - на 5 юни.

Областният кръг на националния конкурс „Бог е любов“, както и общинският кръг на националното състезание по безопасност на движението по пътищата ще се проведат до 8 май. За 12-и май (сряда) насрочен националният кръг на олимпиадата по лингвистика. На следващия ден (13 май) пък е олимпиадата по техническо чертаене.

Няколко са и състезанията за уикенда преди държавните зрелостни изпити. Националният кръг на олимпиадата „Знам и мога“ ще се проведе на 15 май (събота). За него ден е насрочен и областният кръг на състезанието за безопасност на движението по пътищата. Олимпиадата по математика за седмокласниците и осмокласниците също ще e на 15 май, а за учениците от 9 до 12 клас на 15 и 16 май.

Учениците от 5 до 12 клас ще могат да се явят на състезанието „Европейско кенгуру“ на 29 май.

Останалите състезания са запланувани за първите две седмици на юни. За 5 юни (събота) са запланувани националните кръг на три олимпиади: по английски език, испански език и философия. В неделя (6 юни) също ще се проведат три национални кръга на отложените олимпиади: по български език и литература, астрономия и биология и здравно образование.

Вторият уикенд пък са последни три ученически олимпиади и състезания. Състезанията по компютърни мрежи на 12 юни (събота). Националният кръг по история и цивилизации за е на 12 юни, по география и икономика на 13 юни.

Националният кръг на ученическите олимпиади и състезания ще се провежда на територията на съответния регион (област). Изключение правят състезанията от Националния спортен календар на МОН, от Националния календар за изяви по интереси, националните състезания по професии и по безопасност на движението по пътищата, които ще се организират в определен център предвид по-малкия брой участници и спецификата на състезанията.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.