0

М нозина любители на модата на различни места по света и у нас чакат чинно да приключи карантината, за да се отдадат на любимото си хоби – шопинг терапия. И докато не можем да излизаме по магазините, то можем да си набелязваме находки отсега.

Мнозина любители на модата на различни места по света и у нас чакат чинно да приключи карантината, за да се отдадат на любимото си хоби – шопинг терапия. И докато не можем да излизаме по магазините, то можем да си набелязваме находки отсега.

Докато някои аксесаори са винаги на мода, то различни се менят в списъка с топ попадения за сезона. „Монитор“ събра най-горещите предложения за 2020 година.

Кубинки

Колкото и невероятно да звучи за дамите в графата „кокони“, кубинките са тотален писък на модата. И не говорим за съчетание с дънки и джинси, а за спортен шик. През пролетта те се съчетават с минижуп, поли и дори елегантни рокли. Добрата новина е, че с тази тенденция ще си подсигурим две неща, които трудно се постигат със средностатистическите модни предложения – топли крака и шанса да вървим цял ден без умора.

Чанта тип „кофа“

За какво друго може да мечтае една жена относно аксесоарите си, освен за чанта, която побира всичко необходимо? Чантата тип „кофа“ е сред водещите тенденции. Не говорим за реална прилика с кофа, разбира се. Световноизвестните дизайнерски къщи като Louis Vuitton и Chanel предлагат стилни предложения. Имайте едно наум, че през 2020 г. трябва да забравим за скучните цветове (като бяло, сиво и черно) и да хвърлим око на свежи палитри (синьо, розово, оранжево).

Ланци

Ако свързвате думата „ланец“ със селски тарикати и нацепени батки – време е да изтриете тези асоциации от глава си, поне през тази година. На модния пазар смело застъпват редица колиета, които наподобяват на ланци. И то за представителките на нежния пол. Можете да ги съчетавате с рокли, бюстиета, тениски и дори пуловери. Цветът също не е от значение.

Широки колани

Изтъркулят се четири-пет месеца и хоп – този артикул пак идва на мода. Що е то? Отговорът е широк колан. През тази година или поне през топлите сезони актуални ще са този тип аксесари. И тук цветовага гама не е важна, стига да си подхожда с цялостната ви визия. Добрата новина е, че при повечето жени широките колани създават илюзия за по-тънка талия. Но все пак трябва да внимавате да не превърнете ефекта в дефект.

Диадеми

Следващият тренд със сигурност ще развълнува феновете на хитовия сериал „Клюкарката“. Ако се замислите кой е водещият аксесоар на дамите от висшото общество, обитаващо Манхатън, ще се досетите, че това са диадемите. Както при коланите, и тук е препоръчително те да са широки. С камъчета, мъниста, на цветчета… Можете смело да експериментирате с различни модели. Ако тоалетът ви обаче е натруфен, заложете на семпла диадема.

Големи кръгли обеци

При бижутата имаме още едно намигване към миналото. Това са големите кръгли обеци, които бяха тотален хит преди повече от десетилетие. С тях ще можете да добавите пикантност към иначе скучното си облекло или пък да допълните елегантна рокля. Дизайнерите по цял свят са се погрижили да предложат разнообразие, като пускат модели с перли, камъчета и дори пера.

Шапка-идиотка

Стигнахме и до най-абсурдния на пръв поглед аксесоар сред водещите за 2020-а. Това е шапка-идиотка, която преди много години се славеше с голяма популярност. За да не изглеждате самите вие като идиоти, е важно да подберете подходящ за формата на лицето ви модел. Който трябва да се съчетава добре и с тоалета, разбира се. Плюсът е, че шапките защитават от слънчевите лъчи, пазят топло и винаги са добро попълнение към визията. Особено актуални са шапки-идиотки в розово или коралов цвят. Както и тези с леопардови щампи, но с тях трябва да сте доста предпазливи, за да не прекрачите границата на добрия вкус.