0

Е жегодният Мет Гала бал в Ню Йорк е едно от най-значимите събития в света на модната индустрия. Знаменитостите, които дефилират на червения килим, се оценяват според находките сред аксесоарите и материите на костюмите си, а публиката е многомилионна.

Ежегодният Мет Гала бал в Ню Йорк е едно от най-значимите събития в света на модната индустрия. Знаменитостите, които дефилират на червения килим, се оценяват според находките сред аксесоарите и материите на костюмите си, а публиката е многомилионна.

За да влезеш в лимитирания до 650 души гест лист, има две изисквания: трябва да си талант, готов да разцъфне до поп културен феномен, и да си неприлично богат. Тазгодишната тема бе "Камп - бележки за модата". Тя е вдъхновена от есето "Бележки за камп" (1964 г.) на Сюзан Зонтаг. В текста си тя описва стила камп, отличаващ се с ирония, хумор, пародия, с много преувеличаване, театралност. Името му идва от френския глагол camper в значението му на "заемам поза". Главната редакторка на американския Vogue Ана Уинтур дърпа юздите на събитието от 1999 г. и успя да го превърне от локална инициатива за набиране на средства в състезание за по-по-най сред знаменитостите. Събитието за пореден път събра на едно място елита на шоубизнеса в „Метрополитън”, за да набере средства за поддръжка на Музея на костюма. Кои знаменитости изпъкнаха на розовия килим и кои дизайнери стоят зад тоалетите им, можете да видите в Галерията.