Отличават спешни лекари и медсестри във Варна

Отличават спешни лекари и медсестри във Варна

Лекари и медицински сестри от сферата на спешната помощ, хирургията и трансплантацията ще бъдат отличени на 17 юли във Варна. Това съобщиха от Пациентски организации „Заедно с теб“, които са организатори на инициативата „Спешните медици, с които се гордеем“.

Тя се осъществява с подкрепата и на Медицинският университет - Варна „Проф. Параскев Стоянов“, както и от „Сдружение за развитие на българското здравеопазване“. Самото събитие ще се състои утре в зала 1, от 11.00 часа.

Медицинският университет във Варна ще бъде удостоен със специална грамота за успешното второ издание на варненско лятно училище „Въведение в спешната помощ“ за студенти от 5 и 6 курс. Като спешен лекар с принос в донорството и трансплантациите ще бъде отличен проф. Вилиян Платиканов, който е регионален координатор по донорство и ръководител на Клиника по анестезиология и интензивно лечение в Университетската болница "Св. Марина". За спешни лекари с призвание ще бъдат наградени д-р Станислав Морфов от спешния център в града, д-р Шабан Хаджиев също от болницата, председателят на Национална асоциация на работещите в спешна медицинска помощ д-р Десислава Кателиева и шефът на спешното отделение в „Св. Марина“ д-р Елена Шейтанова, както и медицинската сестра Неджмие Ибрахимова – Исмайлова от Спешно отделение на болница „Св. Анна”. Отличен ще бъде още спешният реанимационен екип д-р Пенка Чалъкова, фелдшерът Димитър Лефтеров и шофьорът Росен Люцканов, който е с над 20-годишен трудов стаж в спешната помощ.

Грамота ще получат още проф. Стоян Миланов, преподавател в Мединиския университет във Варна и национален консултант по спешна медицина и доайенът в спешната медицина проф. Милан Миланов за приноса му за въвеждането и развитието на тази специалност.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.