0


 
За догодина е отложено провеждането на едно от най-големите изложения на агротехника у нас, старозагорското БАТА Агро.


 
За догодина е отложено провеждането на едно от най-големите изложения на агротехника у нас, старозагорското БАТА Агро.


Решението да се отложи с 12 месеца изложението, което вече 12 пъти се провежда на територията на някогашното летище край Града на липите, е взето от Българската асоциация на търговците на агротехника във връзка с извънредната ситуация в страната и издадените разпореждания от институциите, както и усложнената международна обстановка и въвежданите на ежедневна база рестрикции във връзка с разпространението на коронавирус COVID-19.
Месец май
Новият период за провеждане на 13-ото Специализирано изложение за земеделие БАТА АГРО е от 10 до 14 май 2021 година.


В съобщение до медиите председателят на БАТА Даниел Минев заяви: „За нас е приоритет здравето и безопасността на всички наши служители, партньори, участници и посетители на изложението. Считаме, че в тази несигурна ситуация и при липсата на надеждна прогноза за развитието на пандемията от коронавирус отлагането на 13-ото издание на БАТА АГРО за 2021 година е най-разумното решение. Благодарим на всички наши изложители и партньори за разбирането и доверието, което ни гласуват!”. По данни на организаторите за отложеното изложение участие са заявили 178 фирми, които са поискали да покажат изделията си на 39 416 кв.м изложбена площ.
Летище
Междувременно от Държавната консолидационна компания ЕАД, която е собственик на неработещото от около 15 години летище поискаха старозагорските съветници да дадат съгласието си за промяна в общия устройствен план, което да позволи строителство на производствени помещения върху огромната територия.
Разискванията по поисканата промяна от ДКК предстои да се случи на 30 март, когато е насрочено редовното заседание на общинските старейшини.