0

О станките на изчезнал рибар от австралийския град Таунсвил, Куинсланд, бяха открити в огромен крокодил, съобщава ABC News. В четвъртък, 11 февруари, 69-годишният Андрю Хърд наел 2,5-метрова лодка до остров Хинчинбрук.

Останките на изчезнал рибар от австралийския град Таунсвил, Куинсланд, бяха открити в огромен крокодил, съобщава ABC News. В четвъртък, 11 февруари, 69-годишният Андрю Хърд наел 2,5-метрова лодка до остров Хинчинбрук.

По-късно съпругата му подала сигнал в полицията, че той не се върнал на тяхната яхта и спрял да й отговаря по радиото.

Сутринта в петък, 12 февруари, спасителите намериха лодката на Хърд. Тя беше съборена и повредена. Полицейските експерти установиха, че мъжът е бил нападнат от крокодил.

Вечерта на същия ден служители на отдела за опазване на околната среда открили човешки останки наблизо. На следващия ден край мястото, където е намерена лодката, е забелязан огромен крокодил. Влечугото било дълго 4,2 метра.

Животното е евтаназирано. По време на аутопсията останки на мъж са открити в стомаха на крокодила. Очевидно са принадлежали на Хърд.

По-рано бе съобщено, че крокодил е разкъсал жител на град Батараз на филипинския остров Палаван. Тялото на мъжа е намерено два дни по-късно във водата близо до мангровите гори.