Откриха ремонтиран булевард в Пазарджик и пътя за Пловдив
3

Откриха ремонтиран булевард в Пазарджик и пътя за Пловдив

Кметът на Пазарджик Тодор Попов, шефът на АПИ Георги Терзийски и областният управител Стефан Мирев откриха днес ремонтирания бул. “Стефан Стамболов“ в Пазарджик, по-известен като околовръстния път за Пловдив.

Пътят, който е част от републиканската пътна мрежа, опасва града откъм моста на река Марица покрай парк-остров „Свобода“ до изхода за града под тепетата. Дълъг е 3,11 километра.

На церемонията присъстваха и представителката на „Европейски пътища“ АД – Маргарита Попиванова и общинският съветник Найден Шопов. Изпълнителният директор на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски поздрави общинското ръководство на Пазарджик и изпълнителите с качествено свършената работа.

По време на ремонта са положени нови бордюри, извършено е стабилизиране на основата на трасето. Положени са два нови пласта асфалтобетон. Монтиран е тръбен парапет в средна разделителна ивица, изпълнена е хоризонтална маркировка със студен спрей пластик. Предстои да бъдат поставени нови пътни знаци и табели.

Предвидените и изпълнени строително-монтажни работи са на стойност 5,6 млн. лв. При извършване на ремонтните дейности по републикански път І-8 в участъка от края на регулацията на Пазарджик до граница с област Пловдив е ремонтиран участък от 15 км на територията на област Пазарджик. При ремонта в отсечката са извършени: частични локални ремонти по конструкцията на пътя, положени са три нови асфалтови пласта с армирана геомрежа между тях.

Подобрено е като цяло и отводняването с изграждане на нови бетонови канавки.

Безопасността на пътя е подобрена с монтирането на нови ограничителни системи за пътища.

Изпълнена е нова хоризонтална маркировка със студен спрей пластик. Цялата вертикална сигнализация в  участъка е подменена с нови знаци и табели. Досегашното четириклонно кръстовище за с. Мало Конаре и с. Огняново е преобразувано в кръгово кръстовище, като с всички тези мероприятия са подобрени безопасните условия за движение по  републиканския път. Предвидените и изпълнени СМР са на стойност 23 мл. лв.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.