За ново сметище под Аспарухов мост, този път с изхвърлени строителни отпадъци, сигнализираха варненци. За изхвърлените камари боклуци на паркингите до Корабостроителния завод във Варна стана ясно седмица, след като читатели алармираха за планини от излезли от употреба стари гуми под моста.

Докато гумите вече се извозват,  строителните отпадъци все още грозят и замърсяват подмостовото пространство. За автори на сметището със строителни отпадъци се визират фирми, които в началото на годината ремонтираха паркинга пред КРЗ и една от административните му сгради, в която вече дават офиси под наем.

От дирекция „Общинска собственост, икономика и стопански дейности“ във Варна заявиха, че знаят за сметището. Според шефа на дирекцията Петко Бойновски „Трябва да минат процедурите по Закона за обществените поръчки. Вече имаме действащ договор за извозване и другата седмица отпадъците ще бъдат преместени на съответното сметище“.

Предстои на установените нарушители, съвместно с компетентните органи - РИОСВ и общината, да се съставят актове по Закона за административните нарушения и наказания. Санкцията за физическите лица е от 200 до 500 лв., а за юридическите от 1 000 до 3 000 лв.

Там, където нарушителите не могат да бъдат открити, премахването на неправомерно струпаните отпадъци, ще бъде за сметка на общинския бюджет. Размерът на средствата за почистването на боклуците под Аспарухов мост все още се уточнява, като прогнозата е за не по-малко от половин милион лева.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Забраниха достъпа и ползването на 14 засегнати жилища от взривения блок във Варна

С оглед опазване живота и здравето на хората е ограничен достъпа до засегнатите 14 апартамента от взривения блок във Варна, както и до прилежащата територия пред част от фасадата.

Варненски свещеник издаде книга „Жажда за вяра”

Варненският свещеник Дончо Александров издаде книгата „Жажда за вяра” с 45 актуални теми. Нейното  премиерно представяне бе в Градската художествена галерия „Борис Георгиев” в морския град.