0

К рай бреговете на Филипините рибари откриха отдавна изчезнала яхта и мумифицираното тяло на нейния капитан.

Край бреговете на Филипините рибари откриха отдавна изчезнала яхта и мумифицираното тяло на нейния капитан.

Историята се оказала изключително интересна. Изминало много време, откакто 59-годишният немец Манфред Фритц Байорат, докато пътешествал на своята яхта, внезапно спрял да изпраща кавито и да е известия до близките си. Семейството му започнало издирване, но така и не успяло да открие къде се намира Манфред. В последствие се отказали, тъй като решили, че или сам е избрал да се скрие от света, или че му се е случило нещо лошо.

В крайна сметка, рибари от Филипините го откриват месеци по-късно, мумифициран в последната си поза - седнал в капитанската каюта, склонен над географска карта. Явно, капитанът, умирайки, се опитвал да подаде сигнал за бедствие, но така и не успял. А горещият, сух и солен въздух „консервирал“ тялото му и така той се съхранил.

Полицията във филипинския град Баробо не открила признаци на насилие в смъртта на пътешественика. Не намерили и следи от пребиваването на друг човек на борда на яхтата, както и оръжия. Затова се предполага, че мъжът е умрял от естествени причини – възможно е да е получил инфаркт или инсулт.

Смята се, че яхтата е била в Тихия океан поне няколко месеца, преди да бъде открита.

Разследващите установили лесно самоличността на починалия, тъй като на яхтата била съхранена цялата документация, както и десетки снимки, сред които фотографии на загиналия със семейството му – на пикник, пред Айфеловата кула или с децата му, играещи в снега.

Оказало се, че преди 20 години Манфред и съпругата му Клаудия решили да направят съвместно пътешествие около света, но бракът им не издържал на това изпитание и през 2008 година се разпаднал. Две години по-късно Клаудия починала от рак на Мартиника.

Манфред има дъщеря, която в момента работи като капитан на товарен кораб. Сега тя трябва да се погрижи за останките и наследството на баща си.