Откриха два нови социални обекта в Хасково
2

Откриха два нови социални обекта в Хасково

Нов Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства и Преходно жилище за деца от 15 до 18 г. бяха официално открити в Хасково. Новите социални обекти се намират до ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Проектът е на стойност 603 014 лв.

Дневният център е с капацитет от 30 потребители за целодневна грижа и 60 потребители за почасови услуги. Сградата е проектирана да предоставя комплекс от услуги за стимулиране развитието на децата, задоволяване на техните образователни потребности, двигателна и логопедична рехабилитация.

Има изградени зали за лечебна физкултура, за групови и индивидуални занимания, психосензорна зала, кабинет за консултации с логопед и психолог. Проектиран и изграден е паркинг за 5 автомобила.

Лентата прерязаха кметът Станислав Дечев, зам.-областният управител Митко Петров и управителят на центъра Невена Желязкова. Всички гости ръкопляскаха за труда на социалните работници в Хасково. Търественият водосвет за здраве отслужи отец Антони.

Новото преходно жилище за деца от 15 до 18 годишна възраст е с капацитет от 8 потребители. Изградена е едноетажна сграда с 5 спални помещения с индивидуални санитарни възли, има комбинирано дневно помещение. Дневната част е подходяща за събиране на всички потребители заедно за приготвяне на храна, хранене и общи занимания. Спалните помещения са обзаведени така, че да осигурят самостоятелност и комфорт близък до семейната среда за всяко дете.

Разширен е капацитетът на съществуващ Център за обществена подкрепа с откриване на Център за спешен прием. В рамките на ремонтните и строителни дейности е осигурен достъп за лица с увреждания чрез изграждане на рампа пред входа на сградата и монтиран платформен подемник за преодоляване на стъпалата на входната площадка.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.