Откриха детска площадка за пътна безопасност в кюстендилско школо
5

Откриха детска площадка за пътна безопасност в кюстендилско школо

Много се радвам да присъствам на този урок, защото нашата инициатива преди доста години стартира в Кюстендил оттук като Детска полицейска академия, след това прерасна в Детско полицейско управление и дава своите резултати. За нас пътната безопасност е приоритет, а да учим децата на правилно поведение на пътя е изключително важно. Нещо повече, в много случаи те дават примери и коригират поведението на своите родители, включително и при управлението на автомобили без колани или говорене по телефон по време на шофиране. Това заяви вътрешният министър Христо Терзийски по време на откриването на  детска площадка за пътна безопасност в ОУ .,Паисий Хилендарски“ в Кюстендил. На него присъства и кмета на града Петър Паунов.

"Интересът от останалите училища към такива площадки е изключително голям. Видяхте децата с какъв заряд се включиха в заниманията. Тепърва предстоят много съвместни инициативи с полицията. Имаме възможност днес децата да се радват и разбира се да напомнят на нас, когато грешим на пътя.", обясни кметът на Кюстендил.

Инициативата за изграждането на тази площадка е на служителя от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Пловдив Ботьо Гиргинов, колегата му от ОДМВР – Кюстендил Радослав Златков и кюстендилката Гергана Генадиева. Площадката - с изрисуван полигон, пътни знаци, пешеходни пътеки и маркировка, е изградена с лични средства на инициаторите и училището. Двамата полицейски служители проведоха открит урок за второкласници, на който присъстваха министър Христо Терзийски и кметът на община Кюстендил Петър Паунов. Училището получи помощни материали за обучение по пътна безопасност. Министър Терзийски награди участниците в урока с талони за образцово участие в движението. На събитието присъстваха и директорът на ОДМВР – Кюстендил ст. комисар Елиан Стамболийски, областният управител Виктор Янев и председателят на ОбС Михаела Крумова.

По повод ангажираността на МВР с контрола за спазването на мерките и произтичащите задължения, съгласно заповедите на министъра на здравеопазването в условията на пандемия, министър Терзийски уточни, че ежедневните ангажименти на служителите продължават. От март 2020 г. до момента, са образувани над 3300 досъдебни производства и вече има 600 присъди за неспазване на противоепидемичните мерки

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.