Откраднаха съветските шпиони на Антон Тодоров
2

Откраднаха съветските шпиони на Антон Тодоров

Професор събрал публикациите му от нета в книга

Разработката за съветските шпиони у нас на известния журналист Антон Тодоров е открадната от проф. Никола Алтънков, пише в днешния си брой в-к "Телеграф".

Това се ожали самият той, след като е открил своя труд в книгата „История на БКП“, издадена от Румен Леонидов и Факел. „Такова гнусно плагиатство не бях виждал, не съм и очаквал уж професор, преподавал 30 години в САЩ да ми открадне по такъв брутален и байганьовски начин труда с уникална информация за съветската агентура в България преди 09.09.44 г.“, написа във фейсбук Тодоров.

Той подготвя за печат от няколко години двутомната енциклопедия "Съветският шпионаж в България преди 9 септември 1944 г.". Тя съдържа биографични материали и данни за националпредателската дейност на българи, слугували на Съветите като част от съветската агентурна мрежа в България, Европа и света.

„Събрал съм уникален материал за стотици национални предатели, които за пръв път ще бъдат осветени на базата на никога непубликувани досега архивни документи.

казва Тодоров.

"Архивни документи, които съм открил вследствие на тежък, многогодишен труд в архивите, труд, в който съм инвестирал и доста пари - за техника, за разходи по пребиваване в десетки български архиви по страната, за гориво и т.н. Уникална информация и документи за национал-предателската дейност на хора, имената на които никога не сте чували дори. Много малка част от информацията от тези документи /не и самите факсимилета/ публикувах преди 4 години в сайта Фактор.бг. Какво бе учудването ми, когато миналата година открих, че 70-80 % от моя авторски текст във Фактор.бг е директно преписан или леко пипнат и публикуван в книгата на наглия плагиат Никола Алтънков в книгата му "История на БКП", издадена преди 2 г. от изд. Факел на Румен Леонидов“, заяви Антон Тодоров.

Преди няколко седмици той е пуснал жалба по случая до Министерство на културата за нарушени авторски права. „Чиновниците там направиха добросъвестна проверка, всичко, каквото се изисква, но се оказа, че

по закона за авторското право щом е минала една година, е изтекъл давностният срок за налагане на административно наказание

Не ми остава нищо друго освен да заведа гражданско дело за плагиатство срещу Алтънков и изд. Факел. Такива наглеци!“, обобщи бившият депутат. Той публикува и факсимилета за сравнителния анализ на текстовете на своята публикация в сайта „Фактор.бг“ и текста от книгата на Никола Алтънков „История на БКП". От тях става видна интелектуалната кражба на труда му.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.