Отбранителното сътрудничество обсъдиха военният министър и помощник-секретарят на отбраната на САЩ

Отбранителното сътрудничество обсъдиха военният министър и помощник-секретарят на отбраната на САЩ

Министърът на отбраната Георги Панайотов проведе видеоконферентен разговор с и.д. помощник-секретаря на отбраната на САЩ по въпросите на международната сигурност Мара Карлин.

Двамата обсъдиха развитието на двустранното сътрудничество в областта на отбраната, като в рамките на проведения разговор потвърдиха неговия стратегически характер.

Министър Панайотов отбеляза, че изпълнението на дейностите от взаимен интерес допринася за изграждането на дългосрочно и ползотворно взаимодействие между отбранителните институции и Въоръжените сили на България и САЩ, както на двустранна основа, така и в рамките на общите усилия за разширяване и засилване на способностите на НАТО.

Мара Карлин изрази признателност за последователната политика на България и постигнатия напредък в редица сфери на сътрудничеството в областта на отбраната. В този контекст тя отбеляза готовността на американската страна за съдействие на българското Министерство на отбраната при преодоляване на съществуващите предизвикателства.

В края на разговора бе потвърдено желанието на двете страни да продължат да търсят възможности за надграждане и развитие на съвместните инициативи, провеждани в рамките на Стратегическия диалог между България и САЩ в сферата на отбраната.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.