От есента се увеличават стипендии и такси в Югозападния университет „Неофит Рилски”

От есента се увеличават стипендии и такси в Югозападния университет „Неофит Рилски”

Ръководството на Югозападният университет „Неофит Рилски” в Благоевград предлага на Министерството на образованието и науката увеличение на семестриалните такси с 30 лв. за всички специалности, с изключение на специалностите от професионалните направления Педагогика, Администрация и управление и Икономика.

Паралелно с това се увеличава и размерът на стипендиите, които получават студентите в Югозападния университет „Неофит Рилски”. За успех от 5.50 до 6.00 размерът на стипендията се увеличава от 120 лв. на 150 лв. месечно, като годишно сумата нараства с 300 лв., за успех от 5.00 до 5.49 от 100 лв. на 120 лв. месечно и за успех от 4.00 до 4.99 от 80.00 лв. на 100 лв. месечно, като увеличението е с 200 лв. годишно. По постановление на Министерския съвет, това е максималният размер, който студентите могат да получават.

Промените влизат в сила от учебната 2019/2020 година

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.