От ЧЕЗ поискаха поскъпване на нощния ток с 69,54% от 1 юли

От ЧЕЗ поискаха поскъпване на нощния ток с 69,54% от 1 юли

Поскъпване с 69,54% на нощната тарифа за продажба на електрическа енергия за битови нужди - ниско напрежение поискаха от "ЧЕЗ Електро България" от следващия регулаторен период - 1.07.2020 - 30.06.2021 г.

От дружеството са поискали дневната тарифа да се повиши с 1,48 процента. Заявленията на дружествата в сектор "Електроенергетика" за цените на електроенергията за регулаторния период 1.07.2020 - 30.06.2021 г. са публикувани на страницата на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

От "ЕВН България Електроснабдяване" АД са поискали минимално увеличение на дневната тарифа с 0,01 на сто. От дружеството не са посочили в заявлението си, че искат промяна на нощната тарифа на тока за битови потребители.

От "Енерго-Про Продажби" АД искат от КЕВР цената на дневната и на нощната тарифа да се увеличи с 0,39 процента.

Исканията на енергийните дружества ще бъдат разгледани през юни и тогава ще бъде решено дали и каква промяна да има в цените на електроенергията за новия регулаторен период. От регулатора увериха, че няма да се позволи по-голямо увеличение на цената на електроенергия. Максималното увеличение на тока от юли може да в рамките на инфлацията.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.