От 28,79 лв/Mwh тръгва наддаването на търговете на

От 28,79 лв/Mwh тръгва наддаването на търговете на "Газов хъб Балкан" в понеделник

28,79 лв/Mwh е началната цена за търговете, които ще се проведат на газовата борса на хъба „Балкан“ на 7 декември (понеделник) от 10.00 до 16.00 ч., съобщават от „Булгаргаз“.

Това е вторият търг, който е по Програма за освобождаване на газа за 2021 г. Количествата предлагани от „Булгаргаз“ ЕАД в размер на 1 775 135 МWh/г. за годишен продукт и 118 063 Mwh за всеки отделен месец не са били изкупени на търга на 30 ноември.

Началната цена на търговете е без дДС, но в нея са включени: Утвърдената от КЕВР цена на вход на националната газопреносна мрежа; Условно-постоянните разходи; Променливите разходи; Компонентата „задължения към обществото“; Разходите за капацитет на входна точка на националната газопреносна мрежа и пренос. Цената на доставка подлежи на актуализация в началото на всяко календарно тримесечие, уточняват от „Булгаргаз“.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.