Съпругата на шефа на ВКС Лозан Панов - Елисавета Панова осъди „Телеграф медиа“ на общо 30 000 лева за „публикуване на обидни и клеветнически твърдения“. Отделно издателят Делян Пеевски дължи и 2600 лева разноски по делото, злорадо съобщава сайтът „Медиапул“ на бившата говорителка на Костов – Стояна Георгиева.

Злорадството на „Медиапул“ обаче е прибързано. Защото медийната ни група е осъдена за това, че казва истината. Става дума за статията „Черният лебед“ на Лозан с кримидосие“, публикувана през април 2017 г. В нея става дума за това, че г-жа Панова, наречена Черния лебед не от нас, а от политическия ортак на Иво Прокопиев – Христо Иванов, има криминална регистрация. Тя е от 2004 г. и е за хулиганство, изразяващо се в съпротива на орган на властта. Зад това твърдение ние стоим, защото в редакцията на изданията ни се пазят документи. Нещо повече, никога не сме твърдели, че Елисавета Панова е осъждана, напротив. Но явно някои хора не правят разлика (или така им изнася) между „криминална регистрация“ и „присъда“.

Г-жа Панова нямала криминална регистрация, а само „заявителски материал“, се казва в мотивите на съда. Но какво е заявителски материал по смисъла на закона?

Заявителският материал е съобщение, което съдържа данни за извършено престъпление от общ характер, независимо от вида, източника и начина на получаване в структурните звена на МВР.

Това е все едно някой да ни обвини в лъжа, че сме съобщили за „автомобилна катастрофа“, а не сме използвали термина „ПТП“ или „транспортна злополука“.

В съобщението си за това, че „Телеграф медиа“ е осъдена, сайтът на Стояна Георгиева допълва злорадо още, че „решението на Софийски градски съд може да се обжалва пред Върховния касационен съд“.

Да, забележката е иронична, при условие, че и децата знаят кой управлява ВКС – вездесъщият Лозан Панов, съпругът на ищцата.

Но и тук злорадството е леко прибързано и намирисва на автогол във вратата на „Медиапул“, „Дневник“ и всички знайни и незнайни сайтчета и издания на „добрите олигарси“. Защото с присъдата за това, че сме казали една истина, рухва основната фалшива опорна точка на олигархията – че депутатът и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски „държи съда“.

Съдът се държи от Лозан Панов, и то напълно законно в качеството му на шеф на последната инстанция – ВКС. И господата олигарси, които държат сайтовете за фалшиви новини, добре знаят това. Любовта им към Панов е чисто професионална – и Иво Прокопиев, и Цветан Василев, и цялата им дружина имат тежки съдебни проблеми. И рано или късно може да опрат за „услуга“ до Лозан.

Що се отнася до факта, че наричаме г-жа Панова „Черен лебед“, за това се сърдете на Христо Иванов. Именно той, да повторим, я нарече така на прословутата сбирка, родила мегаскандала „АРГОгейт“. От който стана ясно, че кукловодите на фалшивите новини имат задкулисни политически мераци.

Не се извиняваме и за това, че наричаме олигарси като гореспоменататите Прокопиев и Василев с името... олигарси.

Доживяхме времена, в които те съдят, че казваш истината. А за фалшивите новини, парфюмирани с пропаганда и лицемерен морал, присъди няма.

Това обаче няма да ни уплаши и да ни откаже от нашата битка с т.нар. „фейк нюз“, с които се борим от години. Ние ще продължим да казваме истината – дължим го на читателите си.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Този Пеевски не е онзи Пеевски

Разрешиха на Пеевски да строи в „Младост“. Това крещи в заглавие жабешкият сайт на Огнян Стефанов (Агент Академик). И някой чел-недочел жител на столичния район току виж довечера си сипе една ракия и гневно затропа по масата, че „Пеевски ще строи в квартала“. Да, ама този Пеевски не е онзи Пеевски. Става дума за строителния предприемач Васил Пеевски, който няма нищо общо с депутата от ДПС и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски, освен случайното съвпадение във фамилните имена.

Пред Бога Огнян (Стефанов), пред ДС Академик, пред обществото – борец срещу Пеевски

61 000 – толкова наброяват доносниците на Държавна сигурност (ДС) през 1986 година. Някои от тези сътрудници са още активни. И все така продължават да се раздвояват и разтрояват, разкъсвани между битието си на граждани и доносници. Сред активистите на ДС е и един журналист, който днес обслужва интересите на банкера беглец Цветан Василев.

Пунтамари за Делян Пеевски бълват агент Сашо и агент Академик

Не се наложи дълго да чакаме. Даже изобщо. В събота заложихме на това, кой агент от ДС първи ще се обади ни в клин, ни в ръкав, споменавайки Пеевски. С уточнението, че на който доносник на бившата ДС са му платили най-скоро – той ще е. И още в понеделник агент Сашо извиси глас. Прав беше Елин Пелин: Лудото само се обажда.