Съпругата на шефа на ВКС Лозан Панов - Елисавета Панова осъди „Телеграф медиа“ на общо 30 000 лева за „публикуване на обидни и клеветнически твърдения“. Отделно издателят Делян Пеевски дължи и 2600 лева разноски по делото, злорадо съобщава сайтът „Медиапул“ на бившата говорителка на Костов – Стояна Георгиева.

Злорадството на „Медиапул“ обаче е прибързано. Защото медийната ни група е осъдена за това, че казва истината. Става дума за статията „Черният лебед“ на Лозан с кримидосие“, публикувана през април 2017 г. В нея става дума за това, че г-жа Панова, наречена Черния лебед не от нас, а от политическия ортак на Иво Прокопиев – Христо Иванов, има криминална регистрация. Тя е от 2004 г. и е за хулиганство, изразяващо се в съпротива на орган на властта. Зад това твърдение ние стоим, защото в редакцията на изданията ни се пазят документи. Нещо повече, никога не сме твърдели, че Елисавета Панова е осъждана, напротив. Но явно някои хора не правят разлика (или така им изнася) между „криминална регистрация“ и „присъда“.

Г-жа Панова нямала криминална регистрация, а само „заявителски материал“, се казва в мотивите на съда. Но какво е заявителски материал по смисъла на закона?

Заявителският материал е съобщение, което съдържа данни за извършено престъпление от общ характер, независимо от вида, източника и начина на получаване в структурните звена на МВР.

Това е все едно някой да ни обвини в лъжа, че сме съобщили за „автомобилна катастрофа“, а не сме използвали термина „ПТП“ или „транспортна злополука“.

В съобщението си за това, че „Телеграф медиа“ е осъдена, сайтът на Стояна Георгиева допълва злорадо още, че „решението на Софийски градски съд може да се обжалва пред Върховния касационен съд“.

Да, забележката е иронична, при условие, че и децата знаят кой управлява ВКС – вездесъщият Лозан Панов, съпругът на ищцата.

Но и тук злорадството е леко прибързано и намирисва на автогол във вратата на „Медиапул“, „Дневник“ и всички знайни и незнайни сайтчета и издания на „добрите олигарси“. Защото с присъдата за това, че сме казали една истина, рухва основната фалшива опорна точка на олигархията – че депутатът и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски „държи съда“.

Съдът се държи от Лозан Панов, и то напълно законно в качеството му на шеф на последната инстанция – ВКС. И господата олигарси, които държат сайтовете за фалшиви новини, добре знаят това. Любовта им към Панов е чисто професионална – и Иво Прокопиев, и Цветан Василев, и цялата им дружина имат тежки съдебни проблеми. И рано или късно може да опрат за „услуга“ до Лозан.

Що се отнася до факта, че наричаме г-жа Панова „Черен лебед“, за това се сърдете на Христо Иванов. Именно той, да повторим, я нарече така на прословутата сбирка, родила мегаскандала „АРГОгейт“. От който стана ясно, че кукловодите на фалшивите новини имат задкулисни политически мераци.

Не се извиняваме и за това, че наричаме олигарси като гореспоменататите Прокопиев и Василев с името... олигарси.

Доживяхме времена, в които те съдят, че казваш истината. А за фалшивите новини, парфюмирани с пропаганда и лицемерен морал, присъди няма.

Това обаче няма да ни уплаши и да ни откаже от нашата битка с т.нар. „фейк нюз“, с които се борим от години. Ние ще продължим да казваме истината – дължим го на читателите си.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

„Едно ченге каза” нещо за Пеевски на „Фрогнюз”

Изразът „Една жена каза” бе заимстван от сайта „Фрогнюз” и трансформиран. Актуалната му версия е в трибуната на банкера беглец Цветан Василев, поддържана от журналиста Огнян Стефанов, подвизавал се в бившата ДС като агент Академик. Вместо „Една жена каза“ (на пазара) клеветите и лъжите във „Фрогнюз“ вече минават под мотото „Едно ченге каза“ (на "Фрогнюз").

Внимание, шизофрения: Пеевски бил „новия Цветан Василев“, лъже агент Сашо

Илиян Василев, известен още като агент Сашо от ДС, за пореден път доказва защо е сред най-гласовитите глашатаи на олигархичната пропаганда. И този път той използва любимия си „демократичен“ прийом – пост във Фейсбук, който услужливо е препечатан от колегата му агент Академик (Огнян Стефанов) в сайта му за интриги „Фрогнюз“.

Медиите на олигарсите и евтиният трик „свързано с Пеевски”

Дезинформацията, фалшивите новини, пропагандата – трите стълба на задкулисието по цял свят са се превърнали в емблема на медиите бухалки на родните олигарси. Хора, които ревниво крият тайната за първия си милион. Обвързани от главата до петите с интереси. Те и обслужващия ги медиен персонал всячески се стремят да насочват обществения фокус в обратна посока – към тези, които ги разобличават.