Съпругата на шефа на ВКС Лозан Панов - Елисавета Панова осъди „Телеграф медиа“ на общо 30 000 лева за „публикуване на обидни и клеветнически твърдения“. Отделно издателят Делян Пеевски дължи и 2600 лева разноски по делото, злорадо съобщава сайтът „Медиапул“ на бившата говорителка на Костов – Стояна Георгиева.

Злорадството на „Медиапул“ обаче е прибързано. Защото медийната ни група е осъдена за това, че казва истината. Става дума за статията „Черният лебед“ на Лозан с кримидосие“, публикувана през април 2017 г. В нея става дума за това, че г-жа Панова, наречена Черния лебед не от нас, а от политическия ортак на Иво Прокопиев – Христо Иванов, има криминална регистрация. Тя е от 2004 г. и е за хулиганство, изразяващо се в съпротива на орган на властта. Зад това твърдение ние стоим, защото в редакцията на изданията ни се пазят документи. Нещо повече, никога не сме твърдели, че Елисавета Панова е осъждана, напротив. Но явно някои хора не правят разлика (или така им изнася) между „криминална регистрация“ и „присъда“.

Г-жа Панова нямала криминална регистрация, а само „заявителски материал“, се казва в мотивите на съда. Но какво е заявителски материал по смисъла на закона?

Заявителският материал е съобщение, което съдържа данни за извършено престъпление от общ характер, независимо от вида, източника и начина на получаване в структурните звена на МВР.

Това е все едно някой да ни обвини в лъжа, че сме съобщили за „автомобилна катастрофа“, а не сме използвали термина „ПТП“ или „транспортна злополука“.

В съобщението си за това, че „Телеграф медиа“ е осъдена, сайтът на Стояна Георгиева допълва злорадо още, че „решението на Софийски градски съд може да се обжалва пред Върховния касационен съд“.

Да, забележката е иронична, при условие, че и децата знаят кой управлява ВКС – вездесъщият Лозан Панов, съпругът на ищцата.

Но и тук злорадството е леко прибързано и намирисва на автогол във вратата на „Медиапул“, „Дневник“ и всички знайни и незнайни сайтчета и издания на „добрите олигарси“. Защото с присъдата за това, че сме казали една истина, рухва основната фалшива опорна точка на олигархията – че депутатът и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски „държи съда“.

Съдът се държи от Лозан Панов, и то напълно законно в качеството му на шеф на последната инстанция – ВКС. И господата олигарси, които държат сайтовете за фалшиви новини, добре знаят това. Любовта им към Панов е чисто професионална – и Иво Прокопиев, и Цветан Василев, и цялата им дружина имат тежки съдебни проблеми. И рано или късно може да опрат за „услуга“ до Лозан.

Що се отнася до факта, че наричаме г-жа Панова „Черен лебед“, за това се сърдете на Христо Иванов. Именно той, да повторим, я нарече така на прословутата сбирка, родила мегаскандала „АРГОгейт“. От който стана ясно, че кукловодите на фалшивите новини имат задкулисни политически мераци.

Не се извиняваме и за това, че наричаме олигарси като гореспоменататите Прокопиев и Василев с името... олигарси.

Доживяхме времена, в които те съдят, че казваш истината. А за фалшивите новини, парфюмирани с пропаганда и лицемерен морал, присъди няма.

Това обаче няма да ни уплаши и да ни откаже от нашата битка с т.нар. „фейк нюз“, с които се борим от години. Ние ще продължим да казваме истината – дължим го на читателите си.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Костов и дирижираното от него задкулисие превърнаха службата в звено за лична употреба

Военното разузнаване в хватката на Прокопиев и Василев

Костов и дирижираното от него задкулисие превърнаха службата в звено за лична употреба

  • Олигарсите в кагебейска атака срещу Пеевски - пришиват му драмите там, за да прикрият следите си
  • Дърпат конците в нея чрез Румяна Бъчварова и Бойко Ноев, точат натовски тайни, за да притискат навън и у нас

Какво прави Мурджо, когато не лае по Пеевски

Любимият политолог на олигарха Прокопиев – Даниел Смилов, изпълзя на припек. Слънцето моментално го хвана. Прегрелият му мозък роди трактат в пет части. Трактатът бе фейк. Политологът заложи в него името на Пеевски. И конструира текста около него. Иначе се канеше да пише за патриотите. Но няма фейк без Пеевски, както добре знаем.

Разваленият телевизор на „Демократична България”, зомбитата и Пеевски

Изборът на шеф на БНТ не удовлетвори високите изисквания на „Демократична България”. Още преди обявяването на името на победителя в надпреварата всичките двайсетина активисти на формацията се бяха строили в бойна готовност.