Оставиха на топло дупнишката банда, обирала в Италия

Оставиха на топло дупнишката банда, обирала в Италия

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Евгения Стамова взе мерки за неотклонение "Задържане под стража”, по отношение на 3-мата жители на Община Дупница, за които има издадени Европейски заповеди за арест от съдът в Сиена, Италия.

Исканията за вземане на най- тежката мярка за неотклонение бяха внесени от окръжният прокурор Камелия Стефанова и те са по отношение на: Радослав Г., на 24 години; Емил Ш., на 41 години и Радостин К., на 33 години.
И тримата са обвиняеми за участие в организирана престъпна група за извършване на квалифицирани кражби, в съучастие с други лица, в областите Сиена, Милано, Бергамо, Леко, Равена. Описаните деяния представляват престъпления и според българския НК, наказуеми с лишаване от свобода, се посочва в искането на прокуратурата.
В мотивите си съдът посочва, че Европейските заповеди за арест на тримата българи отговарят на формалните изисквания на Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест. С оглед на тежестта на престъпленията и предвиденото за тях наказание „лишаване от свобода“, съдът счете, че съществува и реална опасност от укриване на обвиняемите.
Определенията на Окръжен съд – Кюстендил, с които по отношение на Радослав Г., на 24 години; Емил Ш., на 41 години и Радостин К., на 33 години са взети мерки за неотклонение „Задържане под стража“, след издадена Европейска заповед за арест от Италия, подлежат на обжалване пред САС, в 3-дневен срок.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.