0

Т ричленен състав на пловдивския апелативен съд остави без уважение молбата на 18-годишния Никола Михайлов от Стара Загора за замяна на наложената му постоянна мярка за неотклонение „домашен арест“ с електронна гривна за проследяване с по-лека.

Тричленен състав на пловдивския апелативен съд остави без уважение молбата на 18-годишния Никола Михайлов от Стара Загора за замяна на наложената му постоянна мярка за неотклонение „домашен арест“ с електронна гривна за проследяване с по-лека.

Тийнейджърът, който е ученик в ПГ САГ „Лубор Байер“ е обвиняем по дело за тежка катастрофа в родния си град на 1 октомври м.г., при която бяха ранени три млади жени, едната от които остана без крак заради нараняванията. Първоначалното обвинение срещу него беше за катастрофа по непредпазливост, но през декември то бе преквалифицирано в тежко умишлено . Апелативните магистрати обсъдиха молбата на Михайлов за промяна на мярката му за неотклонение и приеха, че има достатъчно данни за неговата съпричастност към престъплението, в което е обвинен. По показания на една от пострадалите, преди катастрофата той е извършвал дрифт  по асфалта на кръгово движение. Съдът смята, че макар на Михайлов да е била отнета шофьорската книжка има опасност  при една по-лека мярка за неотклонение той да извърши друго престъпление.Определението на Апелативния съд е окончателно.