Остават 2 дни кандидатите за кметове да подадат информация в Сметната палата

Остават 2 дни кандидатите за кметове да подадат информация в Сметната палата

След 2 дни изтича срокът за кандидатите за кметове и общински съветници да подадат задължителната информация за Единния регистър по Изборния кодекс (ЕРИК), припомнят от Сметната палата.

Всички участниците в изборите като партии, коалиции (коалиции от партии и местни коалиции) и инициативни комитети, са длъжни да подават всяка новопостъпила информация в срок до 7 дни от възникването й за включване в ЕРИК. Системата ще работи

до 24:00 часа на 26 октомври 2019 г.

Подадените документи трябва да представят данни за дарителите, вида, целта, размера или стойността на направените дарения; юридическите лица и едноличните търговци, ЕИК, вида, целта, размера или стойността на направените дарения; кандидатите и членовете на инициативните комитети, които са предоставили средства, и размера на средствата; декларациите за произхода на дарените средства, когато общият размер на дарението от едно физическо или юридическо лице или едноличен търговец надхвърли една минимална работна заплата; декларациите за произхода на средствата, предоставени от кандидат или член на инициативен комитет, когато размерът на средствата надхвърли една минимална работна заплата; наименованията на социологическите и рекламните агенции, както и на агенциите за осъществяване на връзки с обществеността, с които участникът работи. На тези, които пропуснат да го направят, ще бъде

наложена глоба между 3000 -10 000 лв.

До момента получените декларации за произхода на средствата на кандидатите и на членовете на инициативните комитети са 1169. Броят на направените дарения е 1282 като от тях 1250 са парични дарения на стойност 1 192 598.65 лв. Непаричните дарения са 32.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.