Остават 10 дни за отсрочване на кредити

Остават 10 дни за отсрочване на кредити

Остават 10 дни на длъжниците да отсрочат вноските си по кредити. Крайният срок за подаване на заявления е 22 юни 2020 г., припомни Асоциацията на банките в България (АББ).

Търговските банки ще имат време до края на месеца, за да вземат решение относно подаденото искане. Задължително изискване за кандидатите е да нямат просрочие по предишни вноски за повече от 90 дни, считано от 1 март 2020 г. назад. Това означава те да са редовни и изрядни платци на своите задължения.

Механизмите за отлагане на вноските са три – само главница, лихва и главница или отсрочки за револвиращи продукти като кредитни карти и други. Отлагането не може да е за повече от 6 месеца, като за гратисния период все още се дължи лихва.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.