0

З абраната за достъп до автомобили в „Приморски парк“ във Варна остава в сила, а извършваната контролна дейност от служителите на „Общинска полиция“ във връзка с поставените знаци В2 и Т17 продължава.

Забраната за достъп до автомобили в „Приморски парк“ във Варна остава в сила, а извършваната контролна дейност от служителите на „Общинска полиция“ във връзка с поставените знаци В2 и Т17 продължава.

Това съобщиха от Община Варна по повод решението на Върховният административен съд, който нареди да се прекратят действията по осъществяване на контрол за спазване на забраната за движение на автомобили на територията на местността „Салтанат” във Варна.

Според съобщението от общината, кметът Иван Портних е одобрил проекта за актуализация на Генералния план за организация на движението във Варна, а също така и с негова заповед вече са одобрени правилата за достъп на територията на Морската градина.

Всичко това е станало в деня, в който Върховният административен съд е заседавал и отменил забраната, поради липса на административен акт, на база, на който тя е въведена. От съобщението на Община Варна става ясно, че кметът е парафирал двата документа миналата сряда, 27 ноември. От същата дата е и решението на Върховния административен съд, което се базира на липсата на такъв административен акт на общината.

През септември достъпа на автомобили до местността „Салтанат“ в Приморски парк Варна бе спрян, но още тогава се коментираше, че забранителните знаци са поставени преди да е влязъл в сила нормативният акт за това. Сега проектът на Генералния план за организация е в сила и движението на автомобили в Морската градина остава при ограничителен режим.

В морския град гледат негативно на опитите на настанилите се в Приморския парк новобогаташи, които не жалят средства, за да могат да съборят кметските забрани и да влизат в зелените територии с колите си. „Язък за дадените пари. Пак ядец!“, коментира лаконично привърженик на зелена Варна.