След община Аврен, вечерен час бе въведен и за живеещите на територията на друга варненска община - Дългопол. Това съобщи кметът Георги Георгиев, като уточни, че ограничението е в сила от днес и е от 22 до 5  часа.

Мярката е заради обявеното на 13 март извънредно положение, както и поради завишения брой на хора, завръщащи се от рискови държави. Целта на кметската заповед е предотвратяване на разпространението на вирус COVID–19. Изключения се допускат само и единствено при неотложна необходимост, като пътуване от местоживеене до месторабота и обратно, по здравословни причини и др. За целта обаче е необходимо да бъде уведомяван кметът или кметският наместник на населеното място, а за град Дългопол – дежурният по община на телефони 051798027 или 0885610881.

„Бъдете отговорни! Стриктното спазване на противоепидемични мерки ще ни помогне да се справим с разпространението на заразата и да останем здрави!”, апелира кметът към жителите на селата от общината. При установяване на нарушение, сигнали  могат да се подават до дежурния по община, както и на тел. 051 842704 в РУ на МВР-Провадия.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Трайно безработни почти няма, сочи доклад за икономиката във Варна в условията на пандемия

Трайно безработни почти няма. Това сочи доклад за икономиката във Варна в условията на пандемия. Докладът е изготвен по поръчка на Община Варна от  Института за пазарна икономика и е под надслов „Влиянието на COVID-19 върху икономиката на Варна“. Той дава информация за очаквано въздействие на кризата с коронавируса върху бизнеса в града.

Офталмолозите във Варна вече имат предпазни шлемове

Уникален предпазен шлем за офталмолози бе създаден във варненската Университетска болница за очни болести във Варна. Това съобщи изпълнителният директор на здравното заведение, проф. д-р Христина Групчева, цитирана от Радио Варна.

95 досъдебни производства за нарушаване на мерките срещу COVID-19

От началото на въвеждането на извънредните мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 до момента Апелативната прокуратура във Варна е взела на специален надзор 95 досъдебни производства за престъпления по член 355, ал. 2 от НК, свързани с нарушаване на карантината.