Още 775 000 лева подкрепа с оборотен капитал изплати НАП

Още 775 000 лева подкрепа с оборотен капитал изплати НАП

775 000 лв. ще получат днес фирмите, поискали подкрепа с оборотен капитал. Това съобщи Националната агенция по приходите (НАП) във връзка с третата фаза на програмата. 281 са одобрените кандидати, обявени със заповед на изпълнителния директор на НАП от 9 юли 2021 г.

Общо кандидатите по тази фаза на мярката са близо 2 800 фирми, като към момента са одобрени и е предоставена безвъзмездна финансова помощ на 725 от тях.

Оценката на проектните предложения продължава, като са очакват още плащания през следващите седмици. Всички одобрени кандидати ще бъдат оповестявани в рубриката „Подкрепа чрез оборотен капитал“, в сайта на приходната агенция.

Трета фаза на програмата е свързана с удължаване подпомагането със средства за оборотен капитал на фирмите с преустановени дейности или обекти за периодите от 22 до 31 март 2021 г. или до различни дати през април 2021 г., съобразно заповедите на министъра на здравеопазването.

Информация и съдействие клиентите могат да получат и на infocenter@nra.bg или на информационния телефон на НАП 0700 18 700. Обаждането е на цена, съобразно тарифата на съответния оператор.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.