Още 158 земеделци получават подкрепа за стартиране на бизнес

Още 158 земеделци получават подкрепа за стартиране на бизнес

Още 158 малки земеделски производители ще могат да стартират бизнес с финансова подкрепа по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР 2014-202). Проектите на кандидатите са по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитие на малки стопанства“ и са подадени по време на първия прием по подмярката, който се проведе през 2019 г. Това съобщиха от Държавен фонд "Земеделие". 

От рапзлащателната агенция вече са изпратили уведомителни писма за представяне на документи, необходими за сключване на административните договори през системата „ИСУН 2020“ на одобрените 158 нови бенефициери. Кандидатите, които получават възможност да подпишат договори с ДФЗ-РА, трябва да представят изискуемите документи в 30-дневен срок от получаването им.

До момента

по подмярката са сключени 1 432 административни договори.

По тях е ангажирана безвъзмездна финансова помощ на обща стойност 42 010 584 лв. Подписаните договори са получили оценка не по-малка от 27,47 точки по критериите за допустимост. В резерва на одобрените проекти останаха 174 инвестиционни предложения, за които не достига финансиране. От тях към момента на етап договаряне са 158 проекта, получили оценка до 26,83 точки, съгласно изискванията. Останалите одобрени 16 проекта, подадени от малките стопани, ще бъдат финансирани с остатъчния бюджет по подмярката. 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.