Осем учители взеха награда „Константин Величков

Осем учители взеха награда „Константин Величков"

Осем учители са удостоени с ежегодната награда „Константин Величков”, която се връчва за постигнати високи резултати в професионалната дейност и принос за развитието на българското образование по случай 1 ноември - Ден на народните будители.

Сюзан Феимова, старши учител по информатика и информационни технологии в МГ "Баба Тонка" в гр. Русе, получава отличие в категорията „Работа с ученици с изявени дарби“. В същата категория за проявено новаторство в работата с ученици е награден и Людмил Любомиров, старши учител по теоретично обучение в Професионална гимназия по икономика в град Перник.

В категория „Постижения в работата с деца и ученици за преодоляване на проблемно поведение“ са наградени Светла Сирачкова, старши учител по БЕЛ в Спортно училище „Стефан Караджа“ в Хасково, и Румяна Пенева, педагогически съветник в Професионална държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев“ в Свищов.

За „Принос в развитието на способностите и компетентностите на децата и учениците в областта на науките, технологиите, изкуствата, спорта, глобалното, гражданското и здравното образование и придобиване на умения за лидерство“ с грамота са удостоени Светла Илчева, главен учител, математика и информатика в СУ "Отец Паисий" в Кърджали, Даниела Станева, главен учител в начален етап в СУПНЕ "Фридрих Шилер" в Русе, и Петя Букурещлиева – Стефанова, музикален педагог и старши учител в 41. ОУ „Св. Патриарх Евтимий” в София.

За учител, подготвил най-добър урок в музей, е избрана Васка Белчовска-Неделчева, заместник-директор по учебно-производствената дейност в ПГСС „Никола Пушкаров“ в град Попово.

Заедно с грамотата учителите получават и по 1000 лева награда.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.