0

Н авръх Рождество Христово, от 18 часа на 25 декември старозагорската държавна опера ще посрещне легендарния изпълнител Орлин Горанов. В дует с именитото сопрано Еделина Кънева ще изнесат празничен концерт под надслов „Коледна фантазия“.

Навръх Рождество Христово, от 18 часа на 25 декември старозагорската държавна опера ще посрещне легендарния изпълнител Орлин Горанов. В дует с именитото сопрано Еделина Кънева ще изнесат празничен концерт под надслов „Коледна фантазия“.

На диригентския подиум ще бъде младият Виктор Крумов, а преди началото на богатата програма във фоайтето ще звучат мелодии в изпълнение на камерните формации  „Арс Нова“ и Брас квартет „Августа Траяна“.Два дни по-късно меломаните ще бъдат зарадвани с ариите и дуети от оперите „Коронацията на Попея”, „Юлий Цезар”, „Ксеркс” и „Дидона и Еней”, като организаторите са заложили на солистите Петя Петрова и Яница Нешева в съчетание с музикантите от камерния оркестър  на цигуларите Константин Косев и Милена Димова, виолистите Ана Михайлова и Станислав Георгиев, а на чембалото и ударните ще бъдат Мануела Манолова и Атсуфуми Ужийе.

Изненадите на старозагорската сцена ще продължат и на 29 декември, за когато е планиран балетният спектакъл „Лешникотрошачката“, постановка на руския хореограф Константин Уралски като на финала се очаква да пристигне и …Дядо Коледа.