0

К онцерт на Камерен оркестър „Митонисимо” с диригент Огнян Митонов ще се състои в неделя, 17 ноември, от 18.00 ч. в изящната Аула на Софийския университет. Концертът се нарича „Венецианският майстор” и е съставен от музика на Антонио Вивалди. В програмата са включени някои от най-ярките му произведения.

Концерт на Камерен оркестър „Митонисимо” с диригент Огнян Митонов ще се състои в неделя, 17 ноември, от 18.00 ч. в изящната Аула на Софийския университет. Концертът се нарича „Венецианският майстор” и е съставен от музика на Антонио Вивалди. В програмата са включени някои от най-ярките му произведения.

Най-популярната творба на композитора, отдавна превърнала се в негова емблема – „Четирите годишни времена“, ще бъде изпълнена по един по-нетрадиционен начин. Виртуозните инструменталисти на Камерен оркестър „Митонисимо“ са и негови солисти. Обикновено „Годишните времена“ се изпълняват от един солист, но сега всяко от „времената“ ще бъде изсвирено от различна солистка от оркестъра. Както в природата всеки сезон има свой облик, така и всяка от четирите цигуларки ще остави своя личен отпечатък върху интерпретацията, което ще придаде разнообразни нюанси на музикалната картина, обяснява маестро Митонов.

Останалата част от програмата включва интересни арии и хорове, илюстриращи таланта и богатството на музикалния израз на Вивалди. Солисти певци са Моника Кертес – мецосопран от Унгария, която ще пее за първи път на софийска сцена, и сопраното Гиргина Гиргинова – една от най-добрите изпъклнителки на барокова музика в България. Ще прозвучат и откъси от творби, писани за старинния инструмент салмое, предшественик на кларинета, изпълнени от солиста-кларинетист Огнян Митонов.