Казината ще издирват пристрастените комарджии с регистър

Казината ще издирват пристрастените комарджии с регистър

Нова е-услуга ще дава достъп на организаторите на хазартни игри до регистъра на лицата, развили хазартна зависимост. До внедряването й обаче информация за вписани или променени заявления ще се получава по мейл, съобщи Националната агенция по приходите (НАП).

Със скорошни промени в Закона за хазарта бе създадена нова глава "Отговорно залагане", която задължава хазартните оператори да предупреждават за опасността от възникване на хазартна зависимост. Те ще трябва да поставят на видимо място съобщение за опасността от подобна зависимост и как може да се лекува тя. Предвижда се създаването на регистъра за тези, които не могат да бъдат допускани до игри. Желаещите да се самоограничат също ще може да се впишат в системата, като за целта те ще изпратят данни като имена, ЕГН, период на вписване и пр.

Освен това, данъчните издирват организаторите на хазартни игри. От ведомството на Галя Димитрова изпратиха писма към хазартния бранш с искане за актуални данни за контакт с конкретното дружество. Изисква се информация за управител, актуален електронен адрес и телефон, както и ЕИК. Акцията е продължение на провежданата от НАП политика на открит диалог и комуникация с бизнеса. Целта е да се гарантира своевременното получаване от дружествата на изпращаната от НАП информация.

Изисканите данни трябва да бъдат изпратени възможно най-скоро в НАП на е-адрес: prd@nra.bg, подписани с квалифициран електронен подпис (КЕП). 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.