Орден за почетния ни консул в Канада

Орден за почетния ни консул в Канада

Държавният глава Румен Радев удостои днес на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 с орден „Мадарски конник“ първа степен почетния ни консул в Канада Георги Паничерски за неговите големи заслуги и личен принос за развитието на двустранните отношения.  Награждаването е и в контекста на отбелязването на 55 години от установяването на дипломатически отношения между България и Канада.

 

Държавният глава отличи дългогодишните и последователни усилия на Георги Паничерски за укрепването и разширяването на българското етнокултурно, езиково и историческо пространство извън пределите на Родината, както и приноса му за интеграцията и съхраняването на българската идентичност на сънародниците ни в Канада. „България високо цени Вашата подкрепа за образователните, културно-просветни, научни и професионални организации на българската общност в Канада, както и за училищните и църковни настоятелства на българите“, заяви президентът.   

"Това признание на моя дългогодишен доброволен труд за развитието на българо-канадските отношения и получените резултати е изключително ценно за мен", заяви Георги Паничерски и изказа благодарност към българските институции, дипломати и обществени организации у нас и в Канада.

„Голямото географско разстояние, което ни разделя от Канада, не би трябвало да бъде пречка за по-нататъшното интензивно развитие на нашите многостранни отношения, особено при наличието на съвременните технологии и комуникации. Удостояването ми с това високо отличие е за мен още един мощен стимул да работя с нови сили в тази насока“, подчерта Георги Паничерски.

 

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.