Определиха НПО-тата за съвета по съдебна реформа

Определиха НПО-тата за съвета по съдебна реформа

Определиха НПО-тата, които ще участват в съвета по съдебна реформа от 1 юли до 31 декември 2021 г., съобщиха от Министерство на правосъдието.

Фондациите „Институт за пазарна икономика“, „Български институт за правни инициативи“ и сдруженията "Международен правен център - Интернешенъл Лигъл Адвайз Център“, „Център за съзидателно правосъдие“, „Програма за развитие на съдебната система“ са петте неправителствени организации (НПО), които ще бъдат членове на Съвета по прилагане на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система в следващите шест месеца на тази година.

Те бяха определени днес чрез жребий в Министерството на правосъдието в присъствието на заместник-министър Иван Демерджиев.

Останали две организации, които участваха в жребия, но не бяха изтеглени - сдружения „Клуб на адвокатите франкофони“ и „Национална мрежа за децата“ ще имат статут на наблюдатели през този период. Те ще получават материалите за заседанията и ще могат да участват в тях без право на глас.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.