Сянката на „Къмпинг Градина“ поевтинява с левче

Сянката на „Къмпинг Градина“ поевтинява с левче

Определиха концесионери на 4 морски плажа

Използването на чадър на плажа „Къмпинг Градина“, Созопол вече ще струва до 7 лв. Това е с 1 лев по-малко спрямо старата цена от 8 лв. Шезлонзите също ще струват до 7 лв. с ДДС, става ясно от решение на Министерски съвет (МС) за определяне на концесионер на плажа.

„Къмпинг Южен Бряг“ ЕООД отново ще бъде концесионер на морския плаж в община Созопол, област Бургас. По време на 20-годишния си концесионен срок фирмата се задължава да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 7 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 7 лв. с ДДС. Актуалната цена в момента за плажните принадлежности е 3 лв., намалена вследствие от коронакризата.

Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от МС Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 9,00 на сто. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 90 758,57 лв. без ДДС. За подобряване достъпа до плажа са предвижени инвестииции за 231 295 лв. с ДДС.

За концесионер на морски плаж „Поморие - юг“, община Поморие, област Бургас е определен „ИТ МАРИНА БРЯГ“ ЕООД. Чадърите и шезлонзите в платената зона ще са на цена до 10 лв. с ДДС. Размерът на роялти е 7,10 на сто. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията се равнява на 200 663.89 лв. без ДДС. За подобряване облика на морския плаж са предвидени 206 890,80 лв. с ДДС.

„БИЙЧ РЕВЮ“ ООД е определен за концесионер на морски плаж „Обзор - Мотела“, община Несебър, област Бургас. На този плаж чадърът и шезлонгът отново ще струват до 10 лв. с ДДС всяко. Размерът на роялти е 4,9 на сто. Годишното концесионно възнаграждение е 115 339,63 лв. без ДДС.

За концесионер на морски плаж „Дюни“, община Созопол, област Бургас, е определен „Дюни“ АД. Чадърите и шезлонзите в платената зона ще са на цена до 10 лв. с ДДС. Размерът на роялти е 11.40 на сто. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 148 739,80 лв. без ДДС. Предложението за инвестиции, свързани с подобряване на достъпа до морския плаж, е в размер на 78 722 лв. с включен ДДС.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.