Опознаваме различните ниши на туристическия бизнес в НДК
3

Опознаваме различните ниши на туристическия бизнес в НДК

От днес Националният туристически информационен център (НТИЦ) към Министерството на туризма вече се помещава в Националния дворец на културата (НДК). В него всеки любител на пътешествията ще може да се запознае с  възможностите за различни видове туризъм в страната. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова по време на тържественото откриване на центъра. 

Председателят на Съвета на директорите на националния дворец на културата Борислав Велков подчерта, че НДК в партньорство с туристическото ведомство и като част от Българско конгресно бюро и Конфедерацията по туризъм може да разчита на обединените усилия на сектора и институциите за привличане на големи световни конгресни инициативи в София.

"В същото време НДК получава възможност да се позиционира като една от основните конгресни дестинации в София и региона, да развива много по-активно международната си дейност и да рекламира събития от своята програма“, коментира той. 

Според Николова откриването на центъра е точно навреме, две седмици преди официалния старт на туристическия сезон на 1 май 2020 г., а предлаганата информация ще допринесе за популяризирането на разнообразния туристически продукт, който България предлага. Освен това, центърът ще подпомогне реализирането на рекламната стратегия на Министерството на туризма и ще утвърждава страната ни като целогодишна дестинация, предлагаща висококачествени услуги. 

“България има огромен потенциал в развитието и на конгресния, фестивалния, културния и концертен туризъм и с преодоляването на пандемията, животът в НДК ще се завърне”, категорична бе тя.

НТИЦ е разположен на Вход А4 на НДК, който бе обновен за Българското председателство на ЕС. Предвижда се Националният туристически информационен център да изпълнява няколко основни функции -  да предоставя по модерен начин информация за български и чуждестранни туристи, да има възможност за създаване на преживявания за посетителите чрез съвременни дигитални технологии.  От днес на специално разработени две тъч скрийн платформи, посетителите ще могат да  се запознаят с атрактивни видеоматериали и други рекламни формати със специализираните видове туризъм - еко, приключенски, СПА, голф, т. нар. slow туризъм, винено-кулинарен, поклоннически и др. Ще бъдат представени и материали, които представят предприеманите мерки за безопасна почивка.  

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.